Κατηγορίες
Νέα

VW Trinity: Σπορ ηλεκτρικό σεντάν με εντυπωσιακή αυτονομία

«Οικοδομούμε οικονομίες κλίμακας, προκειμένου να καταστήσουμε την αυτόνομη οδήγηση προσιτή σε όλους, αλλά και να αναπτύξουμε ένα αυτοκινητικό δίκτυο αυτομάθησης. Μέσω αυτού, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα που θα αφορούν τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες, τυχόν εμπόδια αλλά και ατυχήματα. Όλα αυτά θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο αλλά και να μετριάσουν καθοριστικά το άγχος τους»,

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας ναυαρχίδας της, η οποία θα λανσαριστεί το 2026 και θα ορίζει νέα στάνταρ όσον αφορά τις διαδικασίες παραγωγής, την αυτόνομη οδήγηση και τον χρόνο φόρτισης.

Πριν από λίγες εβδομάδες η VW τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης, ενημερώνοντάς μας για την έλευση ενός μοντέλου που θα συνιστά τη νέα ναυαρχίδα της και θα ορίζει νέα στάνταρ στους τομείς της αυτονομίας, της φόρτισης και της ψηφιοποίησης.

Ο λόγος για το πρωτότυπο Project Trinity, η ονομασία του οποίου προέρχεται από τη λατινική λέξη “trinitas”, που αφορά οτιδήποτε έχει τρεις υποστάσεις (τρισυπόστατος). Στην περίπτωση του μυστηριώδους μοντέλου της γερμανικής εταιρείας, τα τρία χαρακτηριστικά που ορίζουν τη φιλοσοφία του είναι τα εξής:

– απλοποίηση της οργανωτικής της δομής και της αλυσίδας του εφοδιασμού


– μια άρτια δικτυωμένη και «έξυπνη» παραγωγική διαδικασία στις κεντρικές εγκαταστάσεις της VW στο Βόλφσμπουργκ


– νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα

Η τελευταία, μάλιστα, θα ορίζει νέα στάνταρ όσον αφορά την αυτονομία, αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τη VW, δεν θα διαφέρει από εκείνον που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Διαβάστε επίσης:  Η Μάρα Δαρμουσλή μιλά πρώτη φορά για τη σεξουαλική επίθεση από την οποία ξέφυγε

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το μοντέλο θα ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Level 2+, ενώ μόλις ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τη νομοθεσία, θα υιοθετήσει τεχνολογία επιπέδου 4. Η τελευταία καθιστά ικανά τα οχήματα να φρενάρουν, να επιταχύνουν και να παίρνουν τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης.

⚡️ Here’s a first design preview of PROJECT TRINITY for you!


The electrically powered sedan is to be built in #Wolfsburg from 2026 and will set new standards in terms of:


➡️ Range


➡️ Charging speed


➡️ Digitization


Discover more here:


— Volkswagen News (@volkswagen) March 5, 2021

Η VW παρουσίασε την πρώτη φωτογραφία του μοντέλου χωρίς την παρουσία κουκούλας, ενημερώνοντας το αγοραστικό κοινό πως η έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί το 2026.

Σχεδιαστικά παρατηρούμε ένα μικρό ρύγχος –ελέω της απουσίας θερμικού μοτέρ- ενώ σήμα κατατεθέν του ηλεκτρικού σπορ σεντάν θα συνιστά η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.

Διευκρινίζεται πως στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το πρωτότυπο VW I.D. Vizzion

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto