ΤΙ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τοπικά νέα

Κύπρος / Τοπικά νέα 397 Προβολές


ΤΙ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες
για την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, ενώ αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα οι πεζόδρομοι να είναι σχεδόν πλήρως προσβάσιμοι από τους πολίτες. Οι εργασίες που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως το πρώτο τρίμηνο του 2020. Συνεπώς, μέχρι την άνοιξη θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις βόλτες και τα ψώνια μας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση του έργου αφού θα δώσει μια άλλη όψη και ομορφιά στην περιοχή. Όσο οι εργασίες προχωρούν τόσο βλέπουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εμπορικού τριγώνου που αρχίζει να παίρνει μορφή. Εκτός από τα δέντρα τα οποία πρόκειται να τοποθετήσει ο Δήμος αλλάζοντας το γκρι της περιοχής με το όμορφο πράσινο στην Στασικράτους έχουν αρχίσει να τοποθετούν και τον εντυπωσιακό φωτισμό.
Οι βόλτες μας τα βράδια στην περιοχή δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες αφού ο νέος φωτισμός σε μοντέρνα αρχιτεκτονική σύμφωνα με πληροφορίες του 24News πρόκειται να έχει και... μουσική. Ναι καλά διαβάσατε! Θα διασχίζουμε τον δρόμο στον ρυθμό της μουσικής που θα εκπέμπουν τα ηχεία τα οποία θα βρίσκονται στον φωτισμό. Τι καλύτερο από το να συνδυάζεις τα ψώνια σου με μουσική η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της διάθεσής μας.
Είστε έτοιμοι να περπατήσετε χορεύοντας στο εμπορικό τρίγωνο Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου;

Τα οφέλη του έργου
Το συγκεκριμένο έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
Για το έργο υιοθετήθηκαν ψηλά κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού με στόχο:
  • Την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και την αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό.
    - Τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ και αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων και την εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου.
    - Τη δημιουργία μικρών πλατειών με δυνατότητα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων.
    - Την ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού δέντρων και εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση.
    - Την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Αισθητικά και λειτουργικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, ένα εξωτερικό «εμπορικό κέντρο». Το έργο συμπληρώνει και επιταχύνει την επίτευξη του οφέλους των προνοιών του Σχεδίου Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας και του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας, θέτοντας την περιοχή σε τροχιά ενισχυμένης ανάπτυξης.
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,- Ειδικό Στόχο: Ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στην αστική περιοχή Λευκωσίας, - Άξονα 5: Προώθηση Βιώσιμων Μεταφορών και Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.& 24NEWS&

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HOTDOGS ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ.&


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ& ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66& &

(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)