Κατηγορίες
Νέα

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε δίπλα σας έναν τοξικό φίλο

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, 18:00

Οι φίλοι μας μπορεί να είναι μια σανίδα σωτηρίας όταν κάτι πάει στραβά αλλά υπάρχουν και φορές που αντί ένας φίλος να μας τονώσει το ηθικό, να μας ρίχνει συστηματικά.

Μια τοξική φιλία σε πάει μόνο πίσω και καταστρέφει «ύπουλα» την καθημερινότητά σου, δηλητηριάζοντάς την σε μικρές δόσεις. 

Παρακάτω ακολουθούν μερικά σημάδια τοξικών φίλων.

Η φιλία είναι μονόπλευρη.

Οι φιλίες υποτίθεται ότι είναι αμοιβαίες, δεν χρειάζεται να είστε οι μόνοι που βοηθάτε τους άλλους. Αν χρειάζεστε κάποιον να μιλήσετε αργά το βράδυ, αλλά δεν είναι ποτέ κανένας από τους φίλους σας διαθέσιμος, ίσως ήρθε η στιγμή να ξανασκεφτείτε με ποιους κάνετε παρέα. 

Δε νιώθετε άνετα.

Ένα συνηθισμένο σημάδι της τοξικής φιλίας είναι ότι συνέχεια κάνετε πράγματα για τα οποία δεν νιώθετε άνετα. Αν οι φίλοι σας δεν ενδιαφέρονται ότι νιώθετε άβολα, τότε σίγουρα κάνετε παρέα με τα λάθος άτομα. Επίσης, όταν αισθάνεστε συνεχώς ένοχοι ή ντρέπεστε για πράγματα που κάνετε με τους φίλους σας, τότε θα μπορούσε επίσης να υπάρχει πρόβλημα.

Σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας. 

Οι φίλοι σας υποτίθεται ότι είναι το σύστημα υποστήριξής σας, οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεστε όταν αισθάνεστε απελπισμένοι και λυπημένοι. Ωστόσο, όταν μοιράζεστε τα προβλήματά σας με τους φίλους σας και καταλήγετε να αισθάνεστε χειρότερα από ό, τι πριν, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά οι θα πρέπει επίσης οι φίλοι σας να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση ή να ξεπεράσετε την κατάστασή σας, όχι να ασκήσουν μόνο κριτική και να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας και τις αποφάσεις σας.

Διαβάστε επίσης:  Γιατί μας αρέσει να ξαναβλέπουμε τις αγαπημένες μας ταινίες στην πανδημία;

Κουτσομπολεύουν.

Όταν ένας φίλος σας κουτσομπολεύει κάποιος άλλον φίλο σας, τότε σίγουρα συναναστρέφεστε με τοξικά άτομα. Μάλιστα οι πιθανότητες στο ότι θα κουτσομπολεύει και εσάς είναι πολύ μεγάλες. Οι καλοί φίλοι πρέπει να είναι σε θέση να διατηρούν τα μυστικά που μοιράζεστε μαζί τους και να μην σας κρίνουν. Όταν δεν αισθάνεστε αρκετά ασφαλείς για να μοιραστείτε κάποιες πληροφορίες με τους φίλους σας, αυτό δεν είναι καλό σημάδι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram – Newsbase.gr