Τα ρέματα στην Βαλύρα εκπέμπουν ΣΟΣ

Ειδήσεις Gargalianoi 1 μήνα πριν
Τα ρέματα στην Βαλύρα εκπέμπουν ΣΟΣ ta remata stin valira ekpempoun sos


της Δήμητρας Λυμπεροπούλου*

Αρχές Αυγούστου το απόγευμα μετά από πρόσκληση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βαλύρας Σταύρου Μακρή τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση επισκεφτήκαμε την έδρα του πρώην Καποδιστριακού Δήμου (νυν Δ.Δ.) Ιθώμης, στη Βαλύρα.

Ο ποταμός της Μαυροζούμενας έχει να καθαριστεί από τις πλημμύρες του 2016 και σήμερα έχει ξανακλείσει από την βλάστηση. (Φώτο 1 & 2)

Η αρμοδιότητα καθαρισμού του χειμάρρου της Μαυροζούμενας ανήκει πρωτίστως στο Δήμο Μεσσήνης, σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Μεσσήνης οφείλει να προβεί στον καθαρισμό του εν λόγω χειμάρρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι της Βαλύρας υπέβαλαν αίτηση από τον Ιούνιο 2015 στο Δήμο Μεσσήνης για τον καθαρισμό της Μαυροζούμενας, για την αποφυγή πλημμυρών και πυρκαγιών.

Το Σεπτέμβριο του έτους 2016 με τη μεγάλη νεροποντή ο χείμαρρος δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού, δημιούργησε μια απέραντη λίμνη, απείλησε ανθρώπινες ζωές, έπνιξε ζώα, κατέστρεψε...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
ΘΕΜΑΤΑ: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ