Κατηγορίες
Νέα

Τα μηνυματα πατουλιδου, ζερβα, δανιηλιδη για την εργατικη πρωτομαγια

Η αντιπεριφερειάρχης Β. Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο του Εργάτη.

Στεφάνια στο Μνημείο του Εργάτη μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατέθεσαν το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, στεφάνι κατέθεσαν η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Η 1η Μαΐου μας θυμίζει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη κατακτάτε με αγώνες. Αυτό ήρθαμε σήμερα να τιμήσουμε. Αλλά σήμερα, επίκαιρη όσο ποτέ, μετά την πανδημία και όλες τις επιπτώσεις που έφερε στην οικονομία και στις δομές της κοινωνίας, θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε, πέρα από την οικονομική ανάκαμψη και για τη συνέχιση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος εργοδότης στη Β. Ελλάδα, φροντίζει όλα αυτά τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί, να συνεχιστούν, να εμπεδωθούν και να συνεχίσουμε στην πορεία της προόδου και της ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Από την πλευρά της η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι «μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει, μετά από τόσους αγώνες το εργατικό δίκαιο να μην ισοπεδωθεί, να μη μειωθεί, να μην πάνε τζάμπα τόσοι αγώνες που έχουν γίνει».

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων για τα κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή, ειδικά αυτή την εποχή της πανδημίας και της εργασιακής ανασφάλειας. Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι μαζί με τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν θέματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Διαβάστε επίσης:  Οι Κινέζοι λανσάρουν ηλεκτρικό με αυτονομία 1.000 χλμ.