Κατηγορίες
Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διανομέων στη Θεσσαλονίκη: Μας σκοτώνουν λίγο λίγο (pics)

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν την Τρίτη (23/2) οι διανομείς στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίες τους. «Η σωματική μας ακεραιότητα, ακόμη και η ζωή μας, μετατρέπονται σε αναλώσιμα», σημειώνουν μεταξύ άλλων. 

Οι διανομείς, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, συγκεντρώθηκαν με τις μηχανές τους στην Καμάρα και τοποθέτησαν πανό που λέει «ένταξη στα βαρέα, όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους». «Η σωματική μας ακεραιότητα, ακόμη και η ζωή μας, μετατρέπονται σε αναλώσιμα ώστε “να βγαίνει η δουλειά”, με λίγα λόγια τα κέρδη των αφεντικών» αναφέρει η Επιτροπή Διανομέων. 

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» τονίζουν, και στη συνέχεια επισημαίνουν πως «λίγες ημέρες πέρασαν μόνο αφού, συνέβη ακόμη ένα εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας στην Αγίας Σοφίας. Είναι τραγικό τέτοια περιστατικά να μετατρέπονται απλώς σε αριθμούς. Είμαστε εδώ κυρίως για εμάς, και όχι για να μας δεί ο κόσμος. Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας, για να παραδώσουμε πιο γρήγορα μια παραγγελία, ως εδώ».

Αναλυτικά, οι διανομείς απαιτούν:

– Σταθερό εργάσιμο χρόνο, χωρίς πιέσεις και αξιολογήσεις– Βαρέα και ανθυγιεινά– Εξοπλισμό, μηχανάκια και έξοδα συντήρησης και καυσίμων με ευθύνη της εργοδοσίας– Περιορισμένη ακτίνα κίνησης– Κανένας διανομέας στους δρόμους με ακραία καιρικά φαινόμενα και χωρίς να χάνει μεροκάματο

Πηγή φωτογραφιών: ThessToday

Διαβάστε επίσης:  Ολυμπιακος Αιντχοφεν LIVE STREAMING