ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ

Τοπικά νέα

Κύπρος / Τοπικά νέα 319 Προβολές

To Αγροτικό Κίνημα ενωμένο θα προβεί σε μαζικές
κινητοποιήσεις με τρακτέρ έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Κύπρο σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λύσεις στο θέμα του φακέλου για το χαλούμι και στο θέμα της μείωσης του προϋπολογισμού για την Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική 2021 -2027.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι Οργανώσεις ΠΕΚ – ΕΚΑ – ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ- ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ, αναφέρεται ότι ήδη για το θέμα της ΚΑΠ στάλθηκαν μηνύματα συμπαράστασης στους Έλληνες, στους Γάλλους, στους Ιταλούς, στους Γερμανούς αγρότες που σε λίγες μέρες στήνουν μπλοκ με τα τρακτέρ τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κοινή Γεωργική Πολιτική κατείχε ένα μεγάλο ποσοστό στον προϋπολογισμό της ΕΕ, συμβάλλοντας δυναμικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των Ευρωπαίων πολιτών, διατηρώντας και αναπτύσσοντας το περιβάλλον, αναδεικνύοντας μαζί τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των κρατών μελών της ΕΕ.

"Είναι για αυτό που το Οργανωμένο Αγροτικό Κίνημα της Κύπρου ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα των συναδέλφων μας στην Ευρώπη και θα συμβάλουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο στον κοινό αγώνα για να μην μειωθεί ούτε ένα Ευρώ από την Κοινή Γεωργική Πολιτική. Συνάμα καλούμε την ΕΕ να τηρήσει τους κανονισμούς όσον αφορά τα πρότυπα ποιότητας και αφού όπως ισχυρίζονται έχουν ολοκληρώσει όλες τις τεχνικές πλευρές του φακέλου που υποβάλαμε για εγγραφή του χαλουμιού ως Π.Ο.Π., να τον υπογράψουν και σφραγίσουν βάζοντας ευρωπαϊκή βούλα πάνω στο χαλούμι κατατάσσοντας το στην ελίτ των ποιοτικών προϊόντων Π.Ο.Π", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Εάν δεν γίνουν αυτά πολύ σύντομα το Αγροτικό Κίνημα ενωμένο θα προβεί σε μαζικές κινητοποιήσεις με τρακτέρ έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Κύπρο", καταλήγουν στην ανακοίνωση οι οργανώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ,& & & & 24news

ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ& ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66& &
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)