Πέθανε ο επιχειρηματίας Βασίλης Βάρσος

Επικαιρότητα

Ελλάδα / Επικαιρότητα 356 Προβολές


Πέθανε ο επιχειρηματίας Βασίλης Βάρσος

Θλίψη σκόρπισε στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους Κηφισιώτες η είδηση ότι έφυγε ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Βάρσος.

Μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, ήταν ένας από τους δύο εγγονούς του Βασίλη Βάρσου που άνοιξε το 1892 το γνωστό ζαχαροπλαστείο στην καρδιά της Κηφισιάς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς με ανακοίνωσή του «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των μελών του για την απώλεια του επιφανούς και αγαπητού μέλους του, Βασίλη Βάρσου και απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Όπως επισημαίνεται «ο Βασίλης Βάρσος υπήρξε γνωστός και αγαπητός στην Κηφισιώτικη οικογένεια. Εξαιρετικός επιχειρηματίας, υπέροχος οικογενειάρχης, αγαπητός συμπολίτης, θα μας λείψει πολύ».

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των μελών του για την απώλεια του…

Gepostet von Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς am& Mittwoch, 15. Januar 2020

Η Εξόδιος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στις 2 μ.μ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Ιστορία 128 χρόνων

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου «Βάρσος» ξεκίνησε το 1890 όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα, Φωκίδος με τον αδελφό του και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Στην ηλικία των 16, το 1892 άνοιξε ένα κατάστημα παραγωγής γάλακτος στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα.

Το 1910, ο Βάρσος άκμαζε καθώς απασχολούσε 24 άτομα προσωπικό και είχε ένα από τα μεγαλύτερα ψυγεία της εποχής με 20 παγοκολώνες ενώ το 1922 αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επιχείρηση στο κέντρο της Κηφισιάς γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοι της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Το 1922 αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επιχείρηση στο κέντρο της Κηφισιάς γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοι της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη

Το 1965, ο Γιώργος και ο Βασίλης Βάρσος ανέλαβαν την διαχείριση της εταιρεία και συνέχισαν τη δυναμική της ανάπτυξη και ήρθαν στην Αθήνα. Την περίοδο 1967-1968 η εταιρεία αγόρασε μηχανήματα, των οποίων η χρήση είχε ως αποτέλεσμα μια κατά πολύ βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής και μια ακόμα υψηλότερη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Το 1980 τo κατάστημα Βάρσος ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που εγκατέστησε μικροβιολογικό εργαστήριο για την παραγωγή ενώ το 1992 ο Βάρσος γιόρτασε 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Ο «Βάρσος» μετράει πλέον 128 χρόνια ιστορίας και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.