Κατηγορίες
Νέα

Οι 2 ( πιθανοί) τρόποι για να ταξιδέψουμε το Πάσχα

Ανοιχτό παραμένει από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις στο από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα.

Την ίδια ώρα, όμως, φαίνεται πώς έχουν «κλειδώσει» τα όπλα που θα απελευθερώσουν τη μτεκίνηση εκτός νομού το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, με δεδομένο πως δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο του lockdown για το επόμενο διάστημα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ημέρες του Πάσχα και στο εάν θα επιτραπεί στους πολίτες να ταξιδέψουν στα χωριά τους.

Κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν τα «όπλα» για να… ανοίξουν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα.

Τα σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή είναι δύο. Μάλιστα δείχνουν να έχουν «κλειδώσει».

Self test: Το βασικό σενάριο θέλει όσους επιθυμούν να φύγουν από τις πόλεις να έχουν απαραιτήτως διενεργήσει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εντός 24ώρου το αρνητικό αποτέλεσμα του οποίου να μπορούν να επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Στο ίδιο πλαίσιο μία ακόμα ομάδα που θα μπορεί να ταξιδέψει είναι και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι θα φέρουν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τέλος ανάμεσα σε αυτά που συζητούνται είναι η πιστοποίηση αυτών που έχουν νοσήσει, ωστόσο το κόστος του τεστ αντισωμάτων στρέφει και αυτή την ομάδα στα self tests.

Θα κριθούν στα επιδημιολογικά δεδομένα

Βέβαια, οι φωνές καθηγητών που λένε «όχι» στο Πάσχα στα χωριά μας είναι αρκετές και όλοι τονίζουν ότι οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παυλάκης: Ρίσκο οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας έκρουσε ο ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης με το βλέμμα στην συζήτηση για το πράσινο φως στις μετακινήσεις εκτός νομών το Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:  ΕΟΔΥ: 12 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» κάνοντας λόγο για ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει, η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί, εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι. «Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών» είπε.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Επιπρόσθετα, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας. «Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα»

συνόψισε.

Άρθρο από το site kalimera-ellada