Κατηγορίες
Νέα

Ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Live News: Όλα να βγουν, δεν είναι ντροπή για το θύμα

Home / Ενημέρωση / Ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Live News: «Όλα να βγουν, δεν είναι ντροπή για το θύμα»


Ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Live News: «Όλα να βγουν, δεν είναι ντροπή για το θύμα»


Παρασκευή, 5.3.2021, 18:10


Zappit@ZAPPIT_

“Όταν κάτι μένει μέσα σε αυτά τα παιδιά που το έχουν υποστεί, όπως και σε κάθε άνθρωπο που έχει υποστεί βιασμό, ανήλικο ή ενήλικα, το τραύμα είναι τρομερό” υποστήριξε, μέσα σε όλα, ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Για ακόμα μια φορά, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Νίκος Ευαγγελάτος ασχολήθηκε λεπτομερώς στο Live News με το κύμα των καταγγελιών για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις που έχει ξεσπάσει τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και ευρύτερα.  Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του MEGA, μάλιστα, θέλησε να πάρει μια σαφή θέση υποστήριξης προς κάθε θύμα τέτοιου είδους περιστατικού.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, ο Νίκος Ευαγγελάτος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θέλω να πω το εξής επειδή το ακούμε και από όλους τους ειδικούς. Ένα πράγμα που θέριεψε όλη αυτή την ιστορία με την παιδεραστία, τους βιασμούς των παιδιών και την σεξουαλική κακοποίηση ήταν ένας περίεργος νόμος σιωπής. «Μην το πεις, θα γίνουμε ρεζίλι». Μικρές κοινωνίες που έκρυβαν καλά τα μυστικά τους. Αν, λοιπόν, δυο λύσεις υπάρχουν για να σταματήσει αυτό είναι η μία να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας. Να τους εξηγήσουμε, να τους μιλήσουμε ανοικτά και τολμηρά. Να τους πούμε γιατί αυτό είναι η πιο μεγάλη προστασία. Δεν κλειδώνεις ένα παιδί μέσα στο σπίτι. Του λες, του εξηγείς, να καταλαβαίνει, να νιώθει τον κίνδυνο».

«Και ο δεύτερος τρόπος είναι όλα να βγουν. Δεν είναι ντροπή για το θύμα. Δεν είναι ντροπή για την οικογένεια του θύματος. Το αντίθετο» πρόσθεσε, με έμφαση, ο παρουσιαστής του Live News στο MEGA.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός – Δερμιτζάκης: Απαραίτητη η παράταση του lockdown – Να ανοίξει η εστίαση έξω

«Όταν κάτι μένει μέσα σε αυτά τα παιδιά που το έχουν υποστεί, όπως και σε κάθε άνθρωπο που έχει υποστεί βιασμό, ανήλικο ή ενήλικα, το τραύμα είναι τρομερό».