Κατηγορίες
Νέα

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης αρνήθηκε να μας στείλει τις βεβαιώσεις για να τον επισκεφτούμε: Καταγγελία των γιατρών του Κουφοντίνα

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα ο διευθυντής ΕΣΥ, Ζδούκος Θεόδωρος και η Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, Κατερίνα Ντουζέπη, οι γιατροί δηλαδή που τον παρακολουθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο ethnos.gr, καταγγέλουν ότι δεν τους αφήνουν να δουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος «αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα:


Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό. Την Πέμπτη, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτακησ: αδικαιολογητοι πλεον οι συνωστισμοι – χρειαζεται υπευθυνοτητα

Απορριπτική η εισαγγελέας για Κουφοντίνα


Την απόρριψη της προσφυγής του Δημήτρη Κουφοντινα για μεταφορά του στον Κορυδαλλό ως νόμω αβάσιμη, πρότεινε η εισαγγελέας στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας. Το Συμβούλιο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή και ως εκ τούτου δεν θα κριθούν σήμερα τα αιτήματα του πολυισοβίτη. Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια. Συμφωνα ωστόσο με τη συνήγορο του, το ΣτΕ όπου αποτάνθηκε τον έχει ήδη ενημερώσει ότι είναι αναρμόδιο.