Κατηγορίες
Auto - Moto

Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης: Ολοκληρώθηκε το φωτοβολταϊκό

Ολοκληρώθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το φωτοβολταϊκό συγκρότημα της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Με την ολοκλήρωση αυτή, η εταιρεία αναδεικνύει ως στρατηγική της επιλογή την αειφόρο ανάπτυξη με ένα έργο που, στο σύνολό του, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών της.

Η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, τον Ασπρόπυργο και το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, συμπίπτει με την επέτειο των 60 ετών επιτυχημένης συνεργασίας  της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. με την Nissan International S.A., γεγονός που αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό.

Σε ότι αφορά την επένδυση στο Καλοχώρι, τα φωτοβολταϊκά στην συγκεκριμένη εγκατάσταση έχουν ονομαστική ισχύ 221kW και εκτιμάται ότι θα καλύψουν το 100% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων  της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει σε 237 τόνους!

Ως προς το σύνολο της επένδυσης της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., αυτή έχει ονομαστική  ισχύς 700kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους.

Με την σύνδεση των φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων  στο εγχώριο δίκτυο ηλεκτροδότησης με τη διαδικασία net metering, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα συμψηφίζει την παραγόμενη από το σύστημα ενέργεια με την καταναλισκόμενη στις εγκαταστάσεις της, συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση του δικτύου, προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

Διαβάστε επίσης:  Survivor: Περικλής Κονδυλάτος: Αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε μετά την αποχώρησή του

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τον ιδιόκτητο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών / επισκεπτών της.

Μέσα από αυτή την επένδυση,  η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στοχεύει στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν τις φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις. Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ  από τις αρχές του 2020  έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο Ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση.

Η Nissan, ως πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, με το LEAF να πρωτοστατεί στις παγκόσμιες πωλήσεις, αλλά και με το e-NV200, εργάζεται συστηματικά για ένα μέλλον βιώσιμης κινητικότητας χωρίς εκπομπές C0₂. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Nissan αναμένεται να λανσάρει στα τέλη του 2021 και το ARIYA, ένα πρωτοποριακό αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Δείτε εδώ το σχετικό video για την επένδυση της  Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στην πράσινη ενέργεια.