Κατηγορίες
Νέα

Νέο Hyundai Tucson: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

Το νέο Hyundai Tucson υποβλήθηκε σε τεστ αποφυγής ταράνδου, αφήνοντας ικανοποιημένους τους δοκιμαστές.

Νέο Hyundai Tucson: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

Με τυμπανοκρουσίες έφτασε στην αγορά το νέο Hyundai Tucson, λόγω της ολιστικής αναβάθμισης στην οποία έχει υποβληθεί: Η εμφάνισή του είναι ριζικά διαφοροποιημένη, ο εσωτερικός διάκοσμος είναι αισθητά πιο ποιοτικός, ενώ η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει υβριδικά σύνολα.

Πώς, όμως, «συμπεριφέρεται» το μικρομεσαίο SUV σε περίπτωση που απαιτηθεί να προβεί σε έναν αιφνίδιο ελιγμό στο δρόμο; Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα επιχείρησαν να δώσουν οι Ισπανοί συνάδελφοί μας από το τοπικό μέσο “km77”, οι οποίοι προχώρησαν σε ένα moose test, ή αλλιώς “τεστ αποφυγής ταράνδου”.

Όσον αφορά την έκδοση του μοντέλου, πρόκειται για την τετρακίνητη (μη υβριδική) έκδοση.

Στην πρώτη προσπάθεια εξετάστηκε η συμπεριφορά του μοντέλου ενόσω είχε αναπτυχθεί μια ταχύτητα της τάξης των 76 χλμ./ώρα. Όπως διακρίνουμε, το Tucson τα πηγαίνει περίφημα έως ότου επιχειρήσει να εισέλθει στην τελευταία συστάδα κώνων, όπου θα «γκρεμίσει» έναν. Η ίδια προσπάθεια επαναλήφθηκε 10 φορές, με τους δημοσιογράφους να μας ενημερώνουν πως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Οι ατελέσφορες προσπάθειες ανάγκασαν τους δοκιμαστές να μειώσουν -ελαφρώς- την ταχύτητα. Κινούμενο, λοιπόν, με 71 χλμ./ώρα το Tucson κατάφερε να αποφύγει αποτελεσματικά τους κώνους.

Σύμφωνα με το μέσο “km77”, παρατηρήθηκαν κάποια φαινόμενα υποστροφής, παρά την παρουσία αυτορυθμιζόμενης ανάρτησης, ενώ το φαινόμενο δεν εξαλείφθηκε ακόμα και όταν επιλέχθηκε το προφίλ οδήγησης “Sport”. Οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, επισημαίνουν πως οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου ήταν “ασφαλείς και διορθώνονταν εύκολα”.

Αντιπαραβάλλοντας το Tucson με κάποια άλλα μοντέλα της κατηγορίας του που βρέθηκαν στο… μικροσκόπιο του ισπανικού Μέσου, παρατηρούμε πως αποδείχθηκε λιγότερο… ευέλικτο συγκριτικά με τα Jeep Compass (79 χλμ./ώρα), VW Tiguan (77 χλμ./ώρα) και Subaru Forester (77 χλμ./ώρα), ενώ παρουσιάζεται πιο ικανό από το Toyota RAV4 (63 χλμ./ώρα).

Διαβάστε επίσης:  Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος απομακρύνει τον Νίκο Νικολάου – Η επίσημη ανακοίνωση

Ακολουθεί το «τεστ αποφυγής ταράνδου» του νέου Hyundai Tucson

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto