Πολωνία: Κλιμακώνεται το σκάνδαλο με τις βίζες

Ειδήσεις τώρα

Πολωνία: Κλιμακώνεται το σκάνδαλο με τις βίζες


Σε παγίδα που έστησε μόνο του φαίνεται να πέφτει το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» της Πολωνίας (PiS) τέσσερις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στις 15 Οκτωβρίου. Εδώ και χρόνια, οι Πολωνοί λαϊκιστές της δεξιάς στρέφονται κατά των προσφύγων, που προέρχονται κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Ωστόσο, οι τελευταίες αποκαλύψεις ανεξάρτητων πολωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της πολωνικής κυβέρνησης. Ο λόγος; Φαίνεται να έχουν σημειωθεί παρατυπίες στην έκδοση θεωρήσεων βίζα στα πολωνικά προξενεία εκτός Ευρώπης. Και έτσι κλονίζεται η εικόνα ενός κόμματος που παρουσιάζεται ως ο μοναδικός εγγυητής της «ασφάλειας» στα σύνορα.

Λίγοι γνώριζαν τον πραγματικό λόγο για την ξαφνική αποπομπή του Πολωνού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Πιοτρ Βάβρζικ στις 31 Αυγούστου. Μόλις τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου γνωστοποιήθηκε ότι η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνες για παρατυπίες στις διαδικασίες για την έκδοση βίζας ήδη από τον Μάρτιο του 2023. Στο μεταξύ έχουν γίνει επτά συλλήψεις...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο