Μητσοτάκης VS μίας θητείας χωρίς επιδοτήσεις

Ειδήσεις τώρα

Μητσοτάκης VS μίας θητείας χωρίς επιδοτήσεις


Ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα τρόφιμα δεν υποχωρεί κάτω από τα διψήφια ποσοστά, η τιμή του πετρελαίου θα κάνει πρεμιέρα στην περιοχή του 1,55 – 1,57 ευρώ και το ρεύμα παραμένει τσουχτερό.

Σε αυτό τον πολιορκητικό κλοιό διανύει η κυβέρνηση τη νέα της θητεία και ενόψει ενός απαιτητικού χειμώνα ( από πλευράς ακρίβειας και καιρικών φαινομένων) δίνει τη μάχη με σφιχτές δημοσιονομικές οδηγίες από την Ευρώπη.

Ο πρώτος χειμώνας της γαλάζιας κυβέρνησης, όπου θα διαχειριστεί – κυρίως- την ακρίβεια, χωρίς να έχει περιθώρια για επιδοτήσεις

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι θα είναι ο πρώτος χειμώνας της γαλάζιας κυβέρνησης όπου θα διαχειριστεί – κυρίως- την ακρίβεια χωρίς να έχει περιθώρια για επιδοτήσεις. Διότι, μετά από σχεδόν 3 χρόνια κρίσεων (πανδημία, πόλεμο και ενεργειακή κρίση) από εφέτος οι κυβερνήσεις της ΕΕ σταματούν τις ευρω-επιδοτήσεις, και η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για πλεόνασμα στο του 2% το 2024. Επίσης, η κυβέρνηση περνά από δοκιμασία για τις υποσχέσεις της ως προς την αύξηση των εισοδημάτων και των μισθών, όπως έχει εξαγγείλει.

Πάρνηθα, Πικρή Αποτίμηση. SOOC.

...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο