Κατηγορίες
Νέα

Μόλις έσκασε – Μένιος Φουρθιώτης: Καταγγελία και από την ΕΣΗΕΑ – Κλονισμένη η υγεία του

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς στην πολύκροτη υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του γνωστού τηλεπαρουσιαστή. Πλέον, ο παρουσιαστής έχει να αντιμετωπίσει και την ΕΣΗΕΑ, η οποία θα καταβάλει μήνυση για το θέμα της πλαστής ταυτότητας. Ακόμη, ο ίδιος αναφέρει ότι οι απειλές για την ζωή του έχουν κλονίσει την υγεία του.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Μένιου Φουρθιώτη για το θέμα της πλαστής ταυτότητας με την οποία έπαιρνε διαπιστεύσεις στα υπουργεία. Επίσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα καταγγείλει στο Πειθαρχικό τη Νανά Παλαιτσάκη για όσα αναφέρει στην επιστολή της για τις σχέσεις των «Αποκαλυπτικών» με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι ενέργειες που θα κάνει η ΕΣΗΕΑ

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμα οι ενέργειες που πρόκειται να κάνει το επόμενο διάστημα, ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση Φουρθιώτη:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αναγνωρίζοντας τυχόν καθυστερήσεις και αστοχίες κατά την διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης σχετικών πληροφοριών, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του, να επισπεύσει και να ενισχύσει την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Φουρθιώτη, που αφορούν στο δημοσιογραφικό χώρο, με τις ακόλουθες ενέργειες:

1) Να προχωρήσει αμέσως σε αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

2) Να ζητήσει επίσημη γραπτή ενημέρωση από Υπουργεία και δημόσιους φορείς, αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.

3) Να διαβιβάσει στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή – δημόσια ανακοίνωση της κ. Νανάς Παλαιτσάκη, μέλους της ΕΣΗΕΑ και συνεργάτιδος του κ. Μένιου Φουρθιώτη, όπως και κάθε άλλη καταγγελία ή διαμαρτυρία που ήρθε σε γνώση του Δ.Σ. και σχετίζεται με την υπόθεση. Συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του συναδέλφου Στέλιου Νικητόπουλου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, του οποίου το ρεπορτάζ στην ΕΡΤ-3 οι Μ. Φουρθιώτης και Ν. Παλαιτσάκη χρησιμοποίησαν ατόφιο, χωρίς τη σχετική άδεια και αναφορά, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού «EPSILON», στις 3 Απριλίου».

Διαβάστε επίσης:  Μόλις έσκασε - Euro 2020: Σύμπραξη – έκπληξη ΑΝΤ1 και NOVA

Μεταξύ άλλων, ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρει ότι όλη αυτή κατάσταση έχει κλονίσει την υγεία του, ενώ τόνισε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, κάνοντας λόγο και για ενδεχόμενο θανάτου.

Πηγή