ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τοπικά νέα

Κύπρος / Τοπικά νέα 498 Προβολές


ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Περίπου 100 Κύπριοι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό
στη Βρετανία από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Χρήστος Καραολή στην Cyprus Mail, την Τρίτη (7/4).
Ο κ. Καραολή διευκρίνισε ότι περίπου το 70 τοις εκατό των θανάτων αφορά Ελληνοκύπριους και το υπόλοιπο 30 τοις εκατό είναι Τουρκοκύπριοι.
«Ο αριθμός των θανάτων είναι πράγματι υψηλός, είναι μια τραγωδία», είπε.&
«Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αναμέναμε αυτά τα στοιχεία, δεδομένου ότι το επίκεντρο της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το Λονδίνο, όπου ζουν οι περισσότεροι Κύπριοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καραολής δήλωσε ότι η οργάνωσή του, έχει συγκεντρώσει 40 εθελοντές που συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για να παρέχουν υποστήριξη σε ευάλωτους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, και να παραδίδουν φαγητό και φάρμακα στα σπίτια τους.
«Είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Κύπριους που έχουν ανάγκη και την Τρίτη (7/4) το βράδυ θα συζητήσουμε νέες πρωτοβουλίες και μέτρα υποστήριξης για την εφαρμοή».

Η ομοσπονδία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει επίσης συγκεντρώσει χρήσιμες πληροφορίες υποστήριξης για τους Κύπριους σπουδαστές που βρίσκονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Έχουμε δημιουργήσει μια σελίδα στην ιστοσελίδα μας, με χρήσιμες πληροφορίες για τους φοιτητές μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», κατέληξε ο κ. Καραολή.24news