ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΑΒΛΙ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ

Τοπικά νέα

Κύπρος / Τοπικά νέα 408 Προβολές


ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΑΒΛΙ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ


Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν ένα τάβλι

αποκλειστικά για τυφλούς στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Οικονομικών -Εμπορικών Πανίκου Στεφανή.

Σε ανακοίνωση των μαθητών του Λυκείου αναφέρεται ότι η ομάδα έχει ιδρύσει την μαθητική επιχείρηση με την εμπορική επωνυμία "Games4All" και σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, μαθητή Κωνσταντίνο Χριστοφή, σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο να αποσκοπεί στην ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και ύστερα από έρευνα αλλά και δοκιμές, έφτιαξαν ένα παιχνίδι τάβλι με το οποίο μπορούν να παίξουν άτομα τα οποία έχουν προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την περασμένη Κυριακή τα μέλη της επιχείρησης, μαζί με τον επιβλέποντα καθηγητή τους, παρέστησαν σε εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών στο Παραλίμνι και παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν τους.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών Χριστάκης Νικολαΐδης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι μαθητές του Λυκείου ακολουθούν διεθνώς αποδεκτές για τα άτομα με οπτική αναπηρία προδιαγραφές, για την κατασκευή τέτοιων παιγνιδιών.

Ο κ. Νικολαϊδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των μαθητών που θα τους δώσει την ευκαιρία να αντιληφθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί και με μερική όραση πολίτες στην πρόσβαση και απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην ψυχαγωγία.

Πηγή: ΚΥΠΕ,& & & & & & & & & & 24news


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ& ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)