ΚΥΠΡΟΣ - «ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ» ΜΕ ΑΡΓΙΑ;

Τοπικά νέα

Κύπρος / Τοπικά νέα 510 Προβολές


ΚΥΠΡΟΣ - «ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ» ΜΕ ΑΡΓΙΑ;
«Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα Χριστός ο λυτρωτής, Πάσχα
άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα των πιστών», αναφέρει ένα μικρό απόσπασμα από τα στιχηρά του Πάσχα και η φετινή συγκυρία μάς φέρνει προ του φάσματος να υπάρξει ακριβής τήρηση των όρων.

Όχι βέβαια με μετακίνηση της εορτής του Πάσχα, κάτι που δεν γίνεται, αλλά με τον συμβολικό εορτασμό της Αναστάσεως κατά την απόδοση της εορτής στις 27/5. Είναι κάτι που ήδη αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος και πρότεινε η κυπριακή κυβέρνηση, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να είναι θετικός.

Ένα ζήτημα που προκύπτει από αυτή την πιθανή εξέλιξη, αφού οι αποφάσεις για τα μέτρα θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη (8/4), είναι το κατά πόσο θα δοθεί ειδική αργία από το κράτος τη συγκεκριμένη μέρα.

Έχει υπάρξει αυτή η σκέψη σε εκκλησιαστικούς κύκλους, ώστε να δοθεί η ευχέρεια στους πιστούς να μπορέσουν να παρευρεθούν μαζικά στους ναούς, με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα να την εκφράζει και δημόσια με δηλώσεις του στην εκπομπή «Αιχμές» του Omega.

Είναι ο συμβολισμός των 40 ημερών που έμεινε ο Χριστός στη γη μετά την Ανάσταση, η επομένη είναι της Αναλήψεως, και στη Λειτουργία θα ακουστούν οι ψαλμωδίες του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα όπως αυτή που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Είναι μια κίνηση στο πλαίσιο της καλής, πλην εξαιρέσεων, συνεννόησης που υπάρχει ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά (και) η Κύπρος.& & & & & & & & & & 24news
&ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ& ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)