ΚΥΠΡΟΣ - ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τοπικά νέα

Κύπρος / Τοπικά νέα 346 Προβολές

Χαμηλό βαρομετρικό που ξεκίνησε από Ατλαντικό
ωκεανό ανατολικά της Αμερικής ακολούθησε μια ανατολική πορεία διασχίζοντας τον Ατλαντικό και εισέρχεται αυτή την ώρα στη Μεσόγειο ανάμεσα από Ισπανία και Γαλλία σε συνδυασμό με τον ψυχρό αυλώνα.

ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ&
&
Αυτός ο ψυχρός αυλώνας βοηθά στην ανατροφοδότηση του χαμηλού βαρομετρικού με αποτέλεσμα να βαθαίνει η ατμοσφαιρική του πίεση και να αποκτά μια καλύτερη δυναμική.
Συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας με βροχές-καταιγίδες τοπικά ισχυρές με αρκετές ποσότητες που θα δημιουργήσουν και προβλήματα σε περιοχές Ιταλίας και Ελλάδας τις επόμενες 36 ώρες.

Αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου το χαμηλό θα βρίσκεται δυτικά της Ιταλίας κινούμενο ανατολικά-νοτιοανατολικά και να φτάνει σε εμάς την Τρίτη 26/11.
Όσο θα βρίσκεται δυτικά της Ιταλίας και μέχρι Δευτέρα 25/11 δυτικά της Ελλάδας με βάση το ρεύμα αέρα που γυρίζει ανάποδα με τους δείκτες ενός ρολογιού θα ευνοήσει σε ψυχρό ρεύμα αέρα να κατηφορίσει στα δυτικά του κράσπεδα και θερμό ρεύμα αέρα να ανηφορίσει από τα νοτιοανατολικά τους κράσπεδα προς νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Βρισκόμαστε στα νοτιοανατολικά κράσπεδα του χαμηλού μέχρι και Δευτέρα για αυτό και θα μας έρθει ένα σύντομο πέρασμα θερμού αέρα συνοδευόμενο με σκόνη από Λιβύη όταν θα βρίσκεται νότια Ελλάδα.
Το θερμό ρεύμα αέρα αναμένεται την Δευτέρα και μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης θα υποχωρήσει με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και την σκόνη να υποχωρεί.

Από Τρίτη 26/11 μπαίνουμε σε άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες.
Κάποιες περιοχές θα δεχθούν και αρκετές βροχές όμως ακόμα είναι νωρίς να σας πω κάτι περισσότερο για ποσότητες αλλά και για περιοχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HOTDOGS ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ.&


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ& ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66& &

(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)