Σταθεροποίηση της πανδημίας που αναμένεται να οδηγήσει σε ύφεση τις επόμενες μία – δύο εβδομάδες, διαπιστώνουν οι ειδικοί τόσο από τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, όσο και από τα αποτελέσματα στους ελέγχους των λυμάτων της Αττικής.

Η σταθεροποίηση και η ύφεση αποδίδεται στην παραλλαγή Όμικρον που πλέον επικρατεί σε ποσοστό 95%, αν και η παραλλαγή Δ φαίνεται να επιμένει και να μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Τα σχετικά στοιχεία, παρουσίασαν ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, στο πλαίσιο Webinar για τη Δημόσια Υγείας με θέμα «Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον» που οργανώθηκε από το ΕΚΠΑ και συντόνισαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθ. Αθ. Δημόπουλος και ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας και βιοφυσικής Ιω. Τρουγκάκος.

Ο κ. Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο κύμα στην Ελλάδα, με το 50% των εισαγωγών να οφείλονται πλέον στην Όμικρον, η οποία παρουσιάζει δραματική αύξηση στα λύματα.

Η νέα παραλλαγή, έχει μεγάλη διεισδυτικότητα, ξ...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο