Κατηγορίες
Νέα

Η περιουσία του πρίγκιπα Φίλιππου και οι κληρονόμοι του

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 14:30

Ο θάνατος του Πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών, έχει προκαλέσει θλίψη στη Βρετανία.

Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο 17 Απριλίου στις 15:00, τοπική ώρα, και θα γίνει σε στενό κύκλο και υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο δούκας του Εδιμβούργου, άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια, οκτώ δισέγγονα αλλά και μια μεγάλη περιουσία, με πολλούς να αναρωτιούνται ποιοι θα είναι οι χρυσοί κληρονόμοι.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ως σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε μηνιαίο μισθό από το Sovereign Grant, σχεδόν 500.000 δολάρια κάθε χρόνο.

Το 2017 που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα δεν έχει γίνει γνωστό αν σταμάτησε να παίρνει αυτό το ποσό αλλά συνέχισε να έχει υψηλά εισοδήματα από προσωπική περιουσία, γη και ακίνητα. Ακόμη, μαζί με τη βασίλισσα μοιράζονταν μετοχές και γη που απέκτησε από τη δική της οικογένεια.

Μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη ζωή οι πηγές αναφέρουν ότι το ποσό του συνόλου της περιουσίας του πρίγκιπα άγγιζε τα 30 εκατομμύρια δολάρια ή 24 εκατομμύρια λίρες. Οι κληρονόμοι δεν είναι ακόμη βέβαιο ποιοι θα είναι καθώς τα περισσότερα ακίνητα του πρίγκιπα είναι κοινής ιδιοκτησίας με την βασίλισσα. 

Επομένως όπως αναφέρεται, θα συνεχίσει να τα διατηρεί εκείνη μέχρι να μοιραστούν στα τέσσερα παιδιά τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram – Newsbase.gr

Διαβάστε επίσης:  Νέα καταγγελία για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες αφότου εξέφρασα στον προσωπικό μου λογαριασμό την αλληλεγγύη μου στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της Νέας Σμύρνης