Κατηγορίες
Μπάσκετ

Γολέμης: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το lockdown

Φωτογραφία αρχείου, από παλαιότερη εκδήλωση της Εθνικής, με τους κ.κ. Γολέμη, Αυγενάκη, Τσαγκρώνη
Την προσεχή Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, εκτιμούν στην ΕΟΚ πώς θα γίνουν οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης που αφορούν στη σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού και συγκεκριμένα ορισμένων, έστω, εθνικών κατηγοριών.

Αυτό αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, στην ομιλία που έκανε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Γολέμης είπε:

“Πιέζουμε για να επιστρέψουν όλες οι κατηγορίες του μπάσκετ στη φυσιολογική δραστηριότητα.

Έχουμε κάνει πολλές επαφές και γραπτώς πιέζουμε να μας δοθεί το ΟΚ από την κυβέρνηση, εφόσον το κρίνουν ωστόσο οι γιατροί και επιστήμονες.

Νομίζω ότι είμαστε κοντά, αυτό μου άφησε να καταλάβω ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και μου έδωσε την ελπίδα ότι την Παρασκευή (29/1) θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτές τις κατηγορίες.

Έχουμε ετοιμάσει δύο – τρεις εναλλακτικές λύσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, ανάλογα με το πότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε. Στόχος είναι οι ημερομηνίες για το τέλος να είναι περίπου στο σημείο που είχε προκαθοριστεί”.

 Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, μίλησε για τον τρόπο ολοκλήρωσης του φετινού Κυπέλλου: 

“Ζητήσαμε τις απόψεις των ομάδων για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ανδρών.

Μόνο ο Προμηθέας έκανε μια πρόταση. Είναι δικαίωμα της ομοσπονδίας να βάζει τις ημερομηνίες όποτε κρίνει εκείνη, αλλά πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους.

Δεν υπήρχε κάποια πρόταση να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής. Γι’ αυτό επιλέξαμε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο”.

Διαβάστε επίσης:  Μπακς-Μπλέιζερς 134-106: Ξέσπασμα με… χαλαρό Γιάννη και highlight Θανάση (vids)