Κατηγορίες
Νέα

Έχουν χάσει την μπάλα! Ο Γεραπετρίτης τώρα ομολογεί οτι έλεγαν ψέματα όταν διέψευδαν την Έλενα Ακρίτα και λέει οτι η Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση Λιγνάδη στις 6 Φεβρουαρίου λόγω της καταγγελίας

Στις 6 Φεβρουαρίου η Έλενα Ακρίτα ειχε γράψει – εν μέσω πλέον έντονης φημολογίας – την πληροφορία οτι η ΥΠΠΟ Λ. Μενδώνη είχε ζητήσει την παραίτηση του καλλιτεχνικού Διευθυντη του Εθνικού, Δημ Λιγνάδη.

Τότε η Λίνα Μενδώνη έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διέψευδε σε αυστηρό ύφος την πληροφορία:


Συγκεκριμένα με επίσημη ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε: «Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Τέσσερις ημερες μετά (6/2) ανακοινώνεται ξαφνικά η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη. Στις 16/2 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ Ταραντίλης δηλώνει στους πολιτικούς συντάκτες με κατηγορηματικό τρόπο οτι ο κ Λιγνάδης παραιτηθηκε για “προσωπικούς λόγους”.. Τρεις μέρες μετά (19/2) η Λίνα Μενδώνη δηλώενι οτι ο Λιγνάδης τους εξαπάτησε (την ίδια και τον Πρωθυπουργό προφανώς) και πως είναι “επικίνδυνος άνθρωπος”. Και σήμερα (23/2) ο Γιώργος Γεραπετρίτης δηλώνει στη Βουλή: “Ποια συγκάλυψη; Η Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση Λιγνάδη” …

Τα συμπεράσματα όπως και τους λόγους της ασπιδας προστασίας που προσέφερε σήμερα μετα το άκαρπο πολιτικό και επικοινωνιακό “μπούλινγκ” των δυο τελευταίων 24ωρων από στελέχη της πλειοψηφίας αλλά και φιλικά προς το Μαξίμου Μέσα, προς τη Λίνα Μενδώνη να αποδεχετι τον ρόλο της Ιφιγένειας δηλώνοντας παραίτηση ώστε να τα πάρει όλα πάνω της και να βγει από τον καμβά των ευθυνών ο Πρωθυπουργός, μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει ποιες συμβάσεις και ποιο κλίμα τα διαμόρφωσαν.

Συγκεκριμένα είπε σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη είπε ότι η καταγγελία εναντίον του έγινε στις 6 Φεβρουαρίου ανώνυμα και για τον θύτη και για το θύμα. Εκείνη την περίοδο ναι μεν δεν υπήρξε κανένα όνομα, αλλά όπως τόνισε η κυρία Μενδώνη ζήτησε από τον κ. Λιγνάδη την παραίτησή του, η οποία, τελικά, υπεβλήθη λίγες ώρες μετά. «Ποια είναι η συγκάλυψη;» αναρωτήθηκε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Διαβάστε επίσης:  Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη μετά τις χθεσινό κρεσέντο αυταρχικής καταστολής και τις συλλήψεις στο ΑΠΘ

«Εμείς επειδή έχουμε θεσμική αντίληψη των πραγμάτων δεν θα τον εκθέταμε τον κ. Λιγνάδη» είπε και υποστήριξε «δεν τον διαπομπεύσαμε τον κ. Λιγνάδη, δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά».

the FAQ team