ΕΛΑΣ για μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο: Δεν είναι σε ελληνικό έδαφος, ενημερώσαμε την Τουρκία

Ειδήσεις Θεσσαλονίκη 1 μήνα πριν
ΕΛΑΣ για μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο: Δεν είναι σε ελληνικό έδαφος, ενημερώσαμε την Τουρκία elΑs gia metanastes se nisida ston evro: den ine se elliniko edafos, enimerosame tin tourkia


Στην υπόθεση των προσφύγων σε νησίδα στον Έβρο αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας και πάλι διευκρινίσεις για τις ενέργειές της.

Ακόμα, η ΕΛ.ΑΣ επαναλαμβάνει ότι από την έρευνα προκύπτει πως το σημείο που αναφέρεται στις καταγγελίες είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και έχει ενημερώσει δύο φορές τις τουρκικές αρχές.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατε...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο