Κατηγορίες
Νέα

Δεν χάρηκαν όλοι με την αντίδραση Δένδια στην Αγκυρα

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 9:45 πμ

Δεν χάρηκαν όλοι με την αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα που δεν άφησε τίποτα αναπάντητο, και απάντησε σκληρά στις Τουρκικές προκλήσεις μπροστά στον Τσαβούσογλου, τη στιγμή που μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ (με αστερίσκους) κατά κάποιο τρόπο στήριξε τον Υπουργό Εξωτερικών.

Το “Δένδιας” ήτανε πρώτο hashtag στο twitter με αποθεωτικά σχόλια, κάτι ασυνήθιστο για πολιτικό, δηλαδή να απασχολεί το twitter θετικά, αφού πάντα όποτε το όνομα ενός πολιτικού “τρεντάρει” στα social media είναι για αρνητικό λόγο. Μέχρι και το “Ράδιο Αρβύλα” το σχολίασε θετικά και έδωσε εύσημα στον Υπουργό Εξωτερικών, κάτι σπάνιο -αν όχι η πρώτη φορά- που συμβαίνει.

Για παράδειγμα το OPEN που δίνει μεγάλη βαρύτητα στο δελτίο του στην εξωτερική πολιτική και στα διεθνή -και καλά κάνει αφού έχει το δυναμικό- είχε στον τίτλο “Προκλητικός ο Τσαβούσογλου – Τον έβαλε στη θέση του ο Δένδιας” (ωραίος τίτλος – to the point). Ο πολύμπειρος Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε στο twitter: “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΩΡΑΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ…”.

Δεν είχαν βέβαια όλοι την ίδια γνώμη για το ό,τι έγινε στην Άγκυρα, παρόλο που είδαν σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, δεν έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στις απαντήσεις του Νίκου Δένδια, αλλά στο γεγονός ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, και στο κατά πόσο έπρεπε να τεθούν αυτά τα ζητήματα δημόσια και αν ήταν σωστό αυτό που έγινε, δηλαδή να απαντήσει ο Νίκος Δένδιας. Το πιο εντυπωσιακό ότι στα σχόλια τους έβλεπαν από τη μια πλευρά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και από την άλλη την “Ελληνική πλευρά”… (δεν είχε όνομα η “Ελληνική πλευρά”;) λες και δεν χάρηκαν με τα credits που πήρε ο Νίκος Δένδιας… που απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ισχυρή προσωπικότητα και σωστά ενημερωμένος.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης για Νέα Σμύρνη: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει

Γιατί άραγε; Όπως είπε και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω απάντησε σε όλα τα θέματα.

Δεν έπρεπε δηλαδή να απαντήσει;