Ο καταστροφικός σεισμός έρχεται να προστεθεί στα δεινά του λαού του Αφγανιστάν που λιμοκτονεί υπό το αυταρχικό καθεστώς των Ταλιμπάν και των διεθνών κυρώσεων

Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του πολύπαθου Αφγανιστάν ζούσε ήδη μια επίγεια κόλαση πολύ προτού ο φονικός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ πλήξει την Τετάρτη τα ανατολικά της χώρας, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Η καταστροφή -με πάνω από 1.000 νεκρούς, περισσότερους από 1.500 τραυματίες και άγνωστο αριθμό αγνοούμενων κάτω από τα ερείπια- έρχεται να προστεθεί σε μια διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Σχεδόν ο μισός αφγανικός λαός λιμοκτονεί. Δέκα μήνες μετά τη χαοτική αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, την παράδοση ουσιαστικά της χώρας πίσω στους σκοταδιστές Ταλιμπάν και τις μετέπειτα σκληρές διεθνείς κυρώσεις, η εθνική οικονομία έχει καταρρεύσει.

Αντιμέτωποι τώρα με τον φονικότερο σεισμό στη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες και μια τεράστια πρόκληση για το καθεστώς τους, οι Ταλιμπάν απηύθυναν έκκληση για διεθνή βοήθεια.

Γε...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
ΘΕΜΑΤΑ: ΚΟΣΜΟΣ