Κατάσκοποι ή τουρίστες; Ο «γρίφος» για την πτήση του drone στον Πόρο

Ειδήσεις τώρα

Κατάσκοποι ή τουρίστες; Ο «γρίφος» για την πτήση του drone στον Πόρο


Βήμα – βήμα συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση κατασκοπείας, μετά τη σύλληψη δύο Τούρκων στη Μονεμβασιά το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχουν οδηγηθεί στην Κρατική Ασφάλεια στην Αθήνα, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το drone στον Πόρο

Τα δύο άτομα φέρεται να βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στον Πόρο, όπου κατέγραψαν πλάνα από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού με drone.

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων, φαίνεται να «σήκωσαν» drone στην περιοχή του στρατοπέδου στο Νεώριο του Πόρου.

Το υλικό που έχει αντλήσουν οι Αρχές στον σκληρό δίσκο του drone και από τα κινητά των δύο Τούρκων θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Το drone έγινε αντιληπτό από το προσωπικό της μονάδας, που ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές του νησιού και έτσι τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που χειρίζονταν το drone.

Στη συνέχεια υπεβλήθη μήνυση από το Πολεμικό Ναυτικό και οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, όπου τελικά τους πέρασαν χειροπέδες στη Μονεμβασιά.

ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο