Εκλογές 2023: Προεκλογική σύγκρουση για τη φορολογία και την οικονομία – Ο ΕΝΦΙΑ, τα υπερκέρδη και οι μισθοί

Ειδήσεις τώρα

Εκλογές 2023: Προεκλογική σύγκρουση για τη φορολογία και την οικονομία – Ο ΕΝΦΙΑ, τα υπερκέρδη και οι μισθοί


Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στρέφουν τα πυρά τους ο ένας στον άλλο, επιχειρώντας να εντοπίσουν εκφραστικά ή πολιτικά λάθη στις τοποθετήσεις των εκάστοτε εκπροσώπων των τριών κομμάτων σε πάνελ ή κομματικές εκδηλώσεις – για να αποκτήσουν προεκλογικό πλεονέκτημα.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η φορολογία και συνολικά η οικονομία φαίνεται να παίρνει μεγαλύτερη «πίτα» στη συζήτηση πριν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αφού δεν θεωρεί ότι έχει κανένα λόγο να δώσει στη Χαριλάου Τρικούπη πόντους, ενώ συνεχίζει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ζήτημα. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι υπόλογη στη μία και μόνο στρατηγική που έχει η Πειραιώς μέχρι τις δεύτερες εκλογές, να φτάσει στην αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης που κάνει μετά την ήττα της 21ης Μαΐου, ανέδειξε χθες Τετάρτη μέσω, μάλιστα, της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών, ενώ η Κουμουνδούρου συνεχίζει να μιλάει για μείωση του ΦΠΑ.

Το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να απαντήσ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο