«Γεια σου Φανφάρα φαφλατά!»

Ειδήσεις τώρα

«Γεια σου Φανφάρα φαφλατά!»


Ο τίτλος προέρχεται από τη γνωστή ατάκα του «ποιητή Φανφάρα» στην ταινία «Ξύπνα Βασίλη», όπου στο τέλος ο αντικομμουνιστής ποιητής Φανφάρας και η μοχθηρή εκδότης – εργοδότρια Φαρλάκου έγιναν κολλητοί με τους νεόπλουτους μεταλλαγμένους «αριστερούς».

Τον «ποιητή Φανφάρα» και τον εκδοτικό οίκο «Φαρλάκου» θυμίζουν εσχάτως ο δημοσιογράφος Μ. Κοττάκης και οι δεξιές – ακροδεξιές / αντικομμουνιστικές εφημερίδες στις οποίες είναι διευθυντής και αρθρογραφεί («Εστία», «Δημοκρατία»). Οπως και στην ταινία, έτσι και εδώ ο κ. Κοττάκης και τα εν λόγω Μέσα έχουν γίνει «κολλητοί» με τους πολιτικά «νεόπλουτους» του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας μεγάλο μέρος της ατζέντας τους. Γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Κοττάκης – όχι σπάνια – εμφανίζεται και ως αναλυτής σε Μέσα που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή μάλιστα της κυβερνητικής – κρατικής ΕΡΤ του κ. Παππά.

Βεβαίως, ούτε κι αυτό είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο. Πάντα η σοσιαλδημοκρατία είχε πάρε – δώσε με ακροδεξιές δυνάμεις, για να κόβει ψήφους από το άμεσα ανταγωνιστικό της αστικό δεξιό κόμμα. Είναι γνωστές οι επαφές του ΠΑΣΟΚ παλιότερα με το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ., σε σημείο μάλιστα που το συγκεκριμένο κόμμα μπήκε και στην ίδια κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο