Πρόγραμμα εκμάθησης Ολυμπιακών Αξιών και αθλημάτων στην Αρχαία Ολυμπία

Ειδήσεις τώρα

Πρόγραμμα εκμάθησης Ολυμπιακών Αξιών και αθλημάτων στην Αρχαία Ολυμπία


 

Ένα πρωτοποριακό βιωματικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 10 έως 16 ετών θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Imagine Peace Juniors Camp» που θα διοργανωθεί από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε συνεργασία με το Sportcamp.Μέσα από το «Imagine Peace Juniors Camp» παιδιά από όλο τον κόσμο θα μυηθούν στις Ολυμπιακές Αξίες αλλά και σε αθλήματα που διεξάγονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές θα βρίσκονται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία τους στη νέα γενιά.

«Πρόκειται για μία πρωτοποριακή διοργάνωση που συνεπικουρείται από βασικούς πυλώνες του αθλητισμού. Εξαίρετα στελέχη του αθλητισμού μας ηγούνται σε ένα πρόγραμμα πολύ ιδιαίτερο. Η παρουσία κορυφαίων αθλητών, επίσης, είναι πολύ σημαντική γιατί τα παιδιά θα έχουν το ζωντανό παράδειγμα να τους μιλάει για τον αθλητισμό και για αυτά που έχει πετύχει μέσα από αυτόν», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξήρε ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο