Πράσινο τσάι εναντίον τσάι matcha: Συγκρίνονται;

Ειδήσεις τώρα

Πράσινο τσάι εναντίον τσάι matcha: Συγκρίνονται;


Τόσο το matcha όσο και το πράσινο τσάι είναι δημοφιλή ροφήματα με πολλά διαφημισμένα οφέλη για την υγεία.

Το matcha και το πράσινo τσάι προέρχονται από τα φύλλα του φυτού Camellis sinensis, αλλά έχουν διαφορετικές ιδιότητες, χάρη στον τρόπο επεξεργασίας τους.

Τα φύλλα τσαγιού μαζεύονται και αφήνονται να οξειδωθούν (ζύμωση), κάτι που κάνει τα φύλλα να μαυρίζουν και αλλάζει τον τύπο των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο τσάι», εξηγεί ο διαιτολόγος Robin Foroutan, RDN, στο everydayhealth.com. Ενώ το μαύρο τσάι και το oolong τσάι οξειδώνονται πλήρως και μερικώς, αντίστοιχα, το πράσινο τσάι συλλέγεται και στη συνέχεια ξηραίνεται στον ατμό πριν συμβεί η οξείδωση.

Το Matcha, προέρχεται από το ίδιο φύλλο, αλλά καλλιεργείται στη σκιά, αυξάνοντας την περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη. Τα φύλλα κονιοποιούνται σε σκόνη, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή του ροφήματος matcha. Ως αποτέλεσμα, μια άλλη βασική διαφορά μεταξύ πράσινου τσαγιού και matcha είναι ότι καταναλώνετε ολόκληρο το φύλλο όταν πίνετ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο