Μονοήμερη απόδραση στην Αθήνα από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Ειδήσεις τώρα

Μονοήμερη απόδραση στην Αθήνα από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου


Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, την περασμένη Παρασκευή 24 Μαρτίου,  διοργάνωσε για τα μέλη και τους φίλους του μια ενδιαφέρουσα εκδρομή στην Αθήνα με πολιτιστικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να θαυμάσουν την επιβλητική έκθεση «Ένδυμα Ψυχής».  Η έκθεση λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Στην επετειακή αυτή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση φιλοξενούνται  ενδυμασίες του 19ου αιώνα από τη Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ) αλλά και άλλων Μουσείων  της χώρας.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Μαζαράκης – Αινιάν, Γ. Γραμματέας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ήταν εκείνος που με ανοικτή σκέψη εμπιστεύθηκε τις αυθεντικές ενδυμασίες από τη συλλογή  του Μουσείου σε δύο καλλιτέχνες, στον καταξιωμένο  φωτογράφο  Βαγγέλη Κύρη και στον εκφραστή της κεντητικής τέχνης Anatoli Georgiev.

Οι παραπάνω καλλιτέχνες,  εμπνεόμενοι από  τους ανεπανάληπτους αυτούς θησαυρούς, μεγαλούργησαν. Στην έκθεση-αποκάλυψη, η  φωτογραφία συνυπάρχει αρμονικά με την κεντητική σε 70 συνολικά  πίνακες, με αντίστοιχες ενδυμ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο