Ισραήλ: Η «πυρκαγιά» από τη δικαστική μεταρρύθμιση του Νετανιάχου περιορίστηκε αλλά η «εστία» της δεν έσβησε

Ειδήσεις τώρα

Ισραήλ: Η «πυρκαγιά» από τη δικαστική μεταρρύθμιση του Νετανιάχου περιορίστηκε αλλά η «εστία» της δεν έσβησε


Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία του.

Και δεν τελείωσε, επειδή ο Μπενιαμίν «Μπίμπι» Νετανιάχου ανακοίνωσε πριν από λίγο μια παύση στη διαδικασία για την υιοθέτηση της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, που έχει βγάλει μαζικά τους Ισραηλινούς στους δρόμους, επειδή φοβούνται ότι θα ξεριζώσει τη δημοκρατία από τη χώρα τους και θα καταστρέψει το κράτος δικαίου.

Πήρε απλά παράταση για να ξεσπάσει με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική κατά την επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο, μετά τη γιορτή του εβραϊκού Πάσχα, από τις 5-13 Απριλίου, οπότε και θα επιδιωχθεί ξανά η έγκριση της.

Το δίχως άλλο, είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία μέχρι σήμερα για τον «Μπίμπι», λίγους μήνες αφότου ανέστησε την πολιτική του καριέρα από τις στάχτες της επιστρέφοντας στο πρωθυπουργικό γραφείο, σχολιάζει η ιστοσελίδα The Conversation.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας, είχε εκδιωχθεί από την εξουσία το 2021, αλλά πέτυχε την πολιτική επιστροφή του πέρυσι και συγκέντρωσε την απαιτούμενη υποστήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο