Η νεολαία της Μητρόπολης Δημητριάδος γιόρτασε την 25η Μαρτίου 1821 – «Βούλιαξε» από κόσμο το Πνευματικό κέντρο [εικόνες]

Ειδήσεις τώρα

Η νεολαία της Μητρόπολης Δημητριάδος γιόρτασε την 25η Μαρτίου 1821 – «Βούλιαξε» από κόσμο το Πνευματικό κέντρο [εικόνες]


Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Παλιγγενεσίας, η γιορτή της Νεολαίας της Τοπικής μας Εκκλησίας, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας.

Στην γιορτή συμμετείχαν 150 παιδιά από διάφορους πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση 10 χοροδιδασκάλων. Όλα τα συγκροτήματα απέδωσαν θαυμάσια τους Παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, συνεχίζοντας την μακρά μουσική Παράδοση του τόπου μας, που περιγράφει και διασώζει τους αγώνες, τις θυσίες, τους καημούς και τη δόξα των προγόνων μας.

Για την ιστορία, την γιορτή άνοιξε ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός «Αι Άδουσαι», υπό τη διεύθυνση της Δομεστίκαινας Σεβαστής Μαζέρα, ενώ συμμετείχαν τα κάτωθι παραδοσιακά σχήματα:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου

Ο Πολιτιστικός, Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου

Ο Πολιτιστικός χορευτικός Σύλλογος Βόλου «Καραϊσκάκης»

Ο Σύλλογος των εν Θεσσαλία Οξυωτών Ν. Μαγνησίας

Το Χορευτικό του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ορμήνιο» Πορταριάς

Το χορευ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο