Εnel Green Power Hellas: Ένα βήμα πριν την πώληση στρατηγικού ποσοστού σε διεθνές fund

Ειδήσεις τώρα

Εnel Green Power Hellas: Ένα βήμα πριν την πώληση στρατηγικού ποσοστού σε διεθνές fund


Αντίστροφα ξεκινά να μετρά η συμφωνία για την πώληση μέρος του χαρτοφυλακίου της Enel Green Power Hellas, σε ξένο επενδυτικό fund, με την διατήρηση του μάνατζμεντ από την πλευρά της Ιταλικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις μέρες υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει  συμφωνία μέχρι τα μέσα Απριλίου χωρίς να αποκλείεται και μικρή μετάθεση του χρονοδιαγράμματος.

Στην τελική κούρσα έχουν μπει το Αυστραλιανό fund Macquarie, το οποίο η αγορά θεωρεί το μεγάλο φαβορί της διαδικασίας ενώ στο παιχνίδι φαίνεται να παραμένει και η KKR.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε μια σαρωτική αναδιάρθρωση των διεθνών δραστηριοτήτων, επιλέγοντας τη  στρατηγική παραμονής στην Ελλάδα και την Αυστραλία αλλά σε σύμπραξη με ιδιώτη επενδυτή, ακολουθώντας ένα συνεργατικό μοντέλο, το λεγόμενο Stewardship.

Στόχος είναι η μεταβίβαση του 50% των μετοχών χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ποσοστό αυτό να αυξηθεί ανάλογα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ελληνική θυγατρική ακολουθεί βίο παράλληλο με την αντίστοιχη ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο