Βασίλης Κολοβός – “Εγώ, η Ζωζώ Νταλμάς”

Ειδήσεις τώρα

Βασίλης Κολοβός – “Εγώ, η Ζωζώ Νταλμάς”


Ο Βασίλης Κολοβός είναι ένας καταξιωμένος ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τηλεόρασης και συγγραφέας (μυθιστοριογράφος, κυρίως, αλλά και διηγηματογράφος).  

Γεννήθηκε το 1946 στο Πετρωτό της επαρχίας Δομοκού Φθιώτιδας. Από τα δώδεκά του χρόνια εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο Λαμίας και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967. Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε σε πάρα πολλούς θιάσους κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. 

Πήρε μέρος σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και διάφορα τηλεοπτικά σίριαλ (σήμερα συμμετέχει στο σήριαλ «Ποιος Παπαδόπουλος»). 

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών, ενταγμένος πάντοτε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Εκλέχτηκε συνεχώς επί είκοσι οχτώ χρόνια ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σ.Ε.Η. (Τ.Α.Σ.Ε.Η.). Η επαφή του με το λαϊκό κί...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο