Οριστικό το deal ΗΙG Capital – Βεϊνόγλου, έπεσαν οι υπογραφές

Ειδήσεις τώρα

Οριστικό το deal ΗΙG Capital – Βεϊνόγλου, έπεσαν οι υπογραφές


Στην οριστικοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της εταιρείας υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων και logistics Βεϊνόγλου από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο H.I.G. Capital Advisors LLC προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έπεσαν ήδη οι υπογραφές για τη δεσμευτική συμφωνία και μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και το closing της συναλλαγής.

Όπως έγκαιρα έχει γράψει το newmoney, η HIG αποκτά το 80% της εταιρείας και ποσοστό 20% θα παραμείνει στην οικογένεια Βεϊνόγλου, η οποία θα συνεχίσει να ασκεί το management.

Η συμφωνία για τη Βεινόγλου που κλείνει 100 χρόνια ζωής φέτος απαίτησε αυξημένο χρόνο για να ολοκληρωθεί, καθώς ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθεί σειρά νομικών ενεργειών και σύνθετων εταιρικών μετασχηματισμών (αφορά πάνω από 12 εταιρείες του ομίλου Βεινόγλου), να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για τη σύνθεση του ΔΣ και άλλα διοικητικά και μετοχικά ζητήματα.

Σταδιακά επίσης ενημερώνεται και το ΓΕΜΗ για σειρά αλλαγών, μεταξύ άλλων για το καταστατικό της εταιρείας, έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 9/1/2023, γ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο