Ευρώπη: Ανοίγει ο δρόμος για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές στα τρόφιμα

Ειδήσεις τώρα

Ευρώπη: Ανοίγει ο δρόμος για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές στα τρόφιμα


Σιτάρι που συνδυάζει την υψηλή απόδοση ενός τύπου με το συμπαγές μίσχο ενός άλλου, που το βοηθά να αντιστέκεται στον αέρα και τη βροχή. Ποικιλίες πατάτας που αντέχουν στην ξηρασία προσφέροντας υψηλές αποδόσεις. Φυτά που μπορούν να παρέχουν θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, μειώνοντας την ανάγκη για λιπάσματα. Φράουλες στις οποίες η περιεκτικότητα σε ζάχαρη έχει διπλασιαστεί για να είναι γλυκιές όλη την περίοδο της καλλιέργειας.

Αυτά είναι κάποια παραδείγματα για το πώς οι Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές (New Genomic Techniques, NGTs) μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που καλλιεργούμε και καταναλώνουμε τρόφιμα. Προς το παρόν, οι Τεχνικές αυτές είναι απαγορευμένες στην Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν, όχι για πολύ. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανοίξει τα «χαρτιά» της για το αν θα αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στα NGTs. Πηγές του newmoney από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε. Επιτροπής αναφέρουν ότι η γνώμη της ΚομισιόνΔιαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο