Ουκρανία: Βρέθηκαν δόντια, χρυσά σφραγίσματα και σοροί σε θάλαμο βασανιστηρίων

Ειδήσεις τώρα

Ουκρανία: Βρέθηκαν δόντια, χρυσά σφραγίσματα και σοροί σε θάλαμο βασανιστηρίων


Εικόνες σοκ έρχονται από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, που φανερώνουν τις φρικαλεότητες που έχουν σημειωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας.

 

Το Κίεβο κατηγορεί ευθέως την Μόσχα για εγκλήματα πολέμου, ισχυρισμούς που η δεύτερη διαψεύδει σθεναρά. Τα όσα όμως βλέπουν το φως της δημοσιότητας εγείρουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το συμβαίνει εδώ και μήνες στο Χάρκοβο.

 

Πριν από λίγες ημέρες οι Αρχές της Ουκρανίας έδωσαν στη δημοσιότητα φρικιαστικές φωτογραφίες από «θαλάμους βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, με τον πρόεδρο της χώρας να κάνει λόγο για μια «διαδεδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη» από τη Ρωσία.

 

Νέες φωτογραφίες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι δεν ήταν απλώς αιχμάλωτοι υπό άθλιες συνθήκες. Από τα ευρήματα του Κιέβου, προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αιχμάλωτοι «έχασαν» τα δόντια τους, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια με αέρια, ακόμα και σε βασανιστήρια με την χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων.

 

Φωτογραφίες που δημοσίευσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Χάρκοβο δείχνουν έναν… κουβά από πρόσθετες οδοντοστοιχίες και χρυσά δόντια.

 

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν ακόμα και μάσκες αερίου...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο