Κρήνη Τρικάλων: Πάνω από 7.000 σακουλάκια με ντόπιους σπόρους διανεμήθηκαν στην 1η Γιορτή των σπόρων

Ειδήσεις τώρα

Κρήνη Τρικάλων: Πάνω από 7.000 σακουλάκια με ντόπιους σπόρους διανεμήθηκαν στην 1η Γιορτή των σπόρων


Τους σπόρους…για την καθιέρωση μιας πρωτότυπης γιορτής που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κρήνη Τρικάλων έβαλαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος της κοινότητας και εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι».

 

Διοργάνωσαν από κοινού μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, αυτή της 1ης Γιορτής Παραδοσιακών Σπόρων συγκεντρώνοντας ένα ευρύ ενδιαφέρον, από κατοίκους της Κρήνης, αλλά και την συμμετοχή εκατοντάδων επισκεπτών από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της χώρας που ταξίδεψαν χιλιόμετρα μακριά για να παραστούν στην εκδήλωση.

Η πρώτη γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων αποτέλεσε μια άκρως σημαντική εκδήλωση. Υποστηρίχτηκε από το Παγκόσμιο Κίνημα για την ελευθερία των σπόρων SEED FREEDOM, και αποτελεί την απαρχή, η εν λόγω δράση να μετεξελιχτεί σε θεσμό τα επόμενα χρόνια. Και το πρώτο βήμα έγινε από την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εφήβων, νέων αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ανταλλαγές και δωρεάν διάθεση παραδοσιακών σπόρων στους επισκέπτες. Σπόρων που δύσκολα συναντά κανείς καθώς η πάροδος των χρόνων, αλλά και η πρόοδ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο