Βόρεια Θάλασσα: Δύο πολεμικά πλοία έστειλε η Βρετανία για την προστασία των αγωγών

Ειδήσεις τώρα

Βόρεια Θάλασσα: Δύο πολεμικά πλοία έστειλε η Βρετανία για την προστασία των αγωγών


Λίγα 24ωρα μετά τις δολιοφθορές στους αγωγούς Nord Stream, η Βρετανία έστειλε πολεμικά πλοία στη Βόρεια Θάλασσα για να προστατεύσει τις θαλάσσιες ενεργειακές υποδομές. Η φρεγάτα τύπου 23 HMS Somerset και το πλοίο έρευνας HMS Enterprise του Βασιλικού Ναυτικού έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας ο οποίος προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, όπως είχε δηλώσει, για να «καθησυχάσει» όσους εργάζονται κοντά στους αγωγούς.

Το HMS Enterprise χρησιμοποιεί ένα σόναρ και μικροσκοπικά drones για τη διεξαγωγή «ωκεανογραφικών και υδρογραφικών ερευνών που εξετάζουν και χαρτογραφούν τον πυθμένα της θάλασσας». Το HMS Somerset, εν τω μεταξύ, είναι μια «γρήγορη, προσαρμόσιμη, ευέλικτη φρεγάτα» που είχε αναπτυχθεί στο παρελθόν για να είναι η σκιά ρωσικών ναυτικών αντιτορπιλικών στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία και η Νορβηγία αυξάνει την παρουσία ασφάλειας γύρω από τους αγωγούς και τις υπεράκτιες πλατφόρμες φυσικού αερίου που διαθέτει στη Βόρεια Θάλασσα.

Το σχεδιάγραμμα της Daily Mail για τις ενεργειακές υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο