Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «ρωσική αρκούδα», ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η «φάκα» της αυτοπαγίδευσης

Ειδήσεις τώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «ρωσική αρκούδα», ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η «φάκα» της αυτοπαγίδευσης


Ο στρατός του υφίσταται ήττες από την εν εξελίξει ουκρανική αντεπίθεση, στο εσωτερικό «μέτωπο» στη χώρα του πληθαίνουν οι «ρωγμές» και ισχυροί διεθνείς παίκτες στους οποίους μέχρι σήμερα βασίζεται -με προεξάρχουσες την Κίνα και την Ινδία– παίρνουν αποστάσεις.

Παρά τη κήρυξη μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία συνοδεία νέων πυρυνικών απειλών κατά της Δύσης  και την προαναγγελία νέων προσαρτήσεων κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών μέσω δημοψηφισμάτων,  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνει κατά πολλούς να βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση από τότε που διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, πριν από επτά μήνες.

Για την ακρίβεια, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή είναι η πιο καθοριστική στιγμή στα 20 χρόνια ηγεσίας του, στη διάρκεια της οποίας έχει επιδείξει «σιδηρά πυγμή» τόσο εντός, όσο και εκτός των -επεκτεινόμενων από το 2014- ρωσικών συνόρων.

Σημείο καμπής

Αφότου πήρε τα «ηνία» του Κρεμλίνου, ο Πούτιν ισοπέδωσε με δύο πολέμους την Τσετσενία και «τσάκισε» τους ισλαμιστές αυτονομιστές στον Βόρειο Καύκασο στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα.

Έγινε ρυθμιστής των εξελίξεων στα μέτωπα της Συρίας, της Λιβύης, του Καυκάσου και της ...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο