Ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο Αιγαίο

Ειδήσεις τώρα

Ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο Αιγαίο


Από νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστό το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα στο Αιγαίο.

 

Η Αθήνα ήταν αποφασισμένη να καταρρίψει έναν προς έναν τους εώλους ισχυρισμούς της Άγκυρας και ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητα τα όσα πρωτοφανή ισχυρίστηκε από το ίδιο βήμα ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Είναι σαφές, όμως, ότι η απάντηση του πρωθυπουργού δεν θα ακολουθήσει σε ύφος την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαντήσει στις ανυπόστατες τουρκικές κατηγορίες για το μεταναστευτικό με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς ενώ θα στείλει μήνυμα πως η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Παράλληλα, θα αναδείξει τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι τι οι διαφορές επιλύονται μόνο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου.
Όπως έχει ήδη διαμηνύσει η Ελλάδα κρατά κλειστές τις πόρτες στις απειλές, δεν εκφοβίζεται, αλλά επίσης κρατά ανοιχτό το παράθυρο στο διά...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο