Ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα για τους πυρόπληκτους κατοίκους στο Μάτι, προκειμένου να προχωρήσουν την επισκευή ή ανακατασκευή των κτισμάτων τους με κρατική αρωγή, αφού υποχρεώνονται να μετακινήσουν τις μάντρες των σπιτιών τους κάτι που θα ξανακάνουν όταν εφαρμοστεί η Πράξη Εφαρμογής.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο  dimotisnews.gr (δείτε εδώ) ο Παναγιώτης Καλφαντής Αντιδήμαρχος Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, από την δημοσίευσή του στις 10/6/2022 στο ΦΕΚ, επιβάλλει την μετακίνηση των περιφράξεων, ως προϋπόθεση για την έκδοση οποιασδήποτε άδειας ή χορήγησης χρηματοδότησης, για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων κτιρίων.

Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά, προκειμένου να προχωρήσουν την επισκευή ή ανακατασκευή των κτισμάτων τους με κρατική αρωγή, υποχρεούνται να μετακινήσουν τη μάντρα τους προς το εσωτερικό των οικοπέδων σε συγκεκριμένη απόσταση από το όριο των οδών.

Δεδομένου όμως ότι η τελική θέση των περιφράξεων, θα καθοριστεί με την έγκριση της Πράξης Εφαρμογής, θα πρέπει τότε, να...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase - Google News

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο